Ikast Svømmeklub har et samarbejde med Nordre Skole, hvor man som idræts talent kan blive en del af idrætsklasserne. 


For at komme i betragtning til idrætklasserne har Ikat Svømmeklub opsat en række kriterier, som den enkelte svømmer skal leve op til. Kravene er udarbejdet i fælleskab mellem Ikast Svømmeklub, Nordre skole samt SvømDanmark. Kravene er opsat for at sikre at man som en del af idrætsklasserne er seriøs omkring sin sport og har den rette udvikling. Nedenstående point opnåes ved deltagelse i stævner. 


Kravene er beskrevet nedenfor

  • Optagelseskrav for at starte i 7 kl. (Idrætsklasse) er at man som dreng skal have 1600 udviklings point pr. 31/12 (her er drenge i grp. Børn 2) og som pige have 1800  Udviklings point pr.31/12 (pigerne er Årgang 1).
  • Optagelseskrav for at starte i 8 kl.i (Idrætsklasse) er at man som dreng skal have 1800 Udviklings point pr.31/12 (her er drenge i grp. Årgang 1) og som pige have 2000 Udviklings point pr.31/12 (pigerne er Årgang 2) 
  • Optagelseskrav for at starte i 9 kl.i 2022(Idrætsklasse) er at man som dreng skal have 2000 Udviklings point pr.31/12 (her er drenge i grp. Årgang 2) og som pige have 2200  Udviklings point pr.31/12 (pigerne er Junior 1)

Foruden ovenstående tages der også et socialt og skolemæssigt hensyn i forbindelse med at gå i en Idrætsklasse - indstilling til træning og passe sit skolearbejde. Udgangspunkspunktet for at komme i betragtning er først og fremmest Medley kombinations point.


Vi er som klub klar over at der i andre sportsgrene stilles andre krav for at deltage i Idrætsklasserne, samt at der på tværs af idrætsgrene ikke er de samme krav. Vi har valgt ovenstående fordi vi vurdere at det viser at man er seriøs omkring sin sport og udvikler sig. Nyheder

Instagram

Loading