Babysvømning

 
Spædbørn elsker at være i vandet, og det er sundt for dem. Babysvømning styrker barnets motorik og muskler, samtidig med at der er en sammenhæng mellem vand og velvære, som barnet kender fra fostertilstanden.
 
Børn, der går til svømning, får meget tidligt et indtryk af deres egen kropsbalance og nyder fornemmelsen af at flyde og det tætte samvær med forældrene.
 
En anden vigtig grund til at gå til babysvømning er, at har barnet vænnet sig til vand, fra det er ganske lille, undgår det lettere at blive grebet af panik, og dermed risikere at drukne, hvis det skulle falde i vandet ved et uheld senere i livet.
 
En babysvømmer forbliver vandglad, og vandglæden lærer barnet respekt for vand.
 
 
Samtidig vil barnet på længere sigt have nemmere ved at lære at svømme korrekt.

I Ikast Svømme Klub foregår babysvømning i et bassin, hvor vandet er 32º varmt af flere grunde:

- For det første så er der, ved en temperatur over 32 grader et markant forøget bakterieforekomst, og deraf et behov for mere klor i vandet, og det er jo ikke umiddelbart sundt for de helt små at drikke mere klor end højest nødvendigt.
- For det andet så har man fundet ud af at de 32 grader er den temperatur som børnene har den største lyst til at bevæge sig i. Hvis de kommer i vand der er varmere, vil de blive passive,
 

Der er masser af legetøj i vandet, og badekar, puslepuder, kravlegårde m.m. der frit kan benyttes. Der er altid 2 instruktører til rådighed til at vejlede forældrene.
Vi tilbyder babysvømning på hold hvor de yngste babyer er i alderen fra 8 uger til 2 år.
De ældste er typisk mellem 2 og 4 år.

 
Det er vigtigt at man første gang man er til babysvømning henvender sig til én af instruktørerne! 
 


 


Nyheder

Instagram

Loading